Használati útmutató

A letöltött .zip fájlokban különböző .txt szöveges fájlokat találtok, olyan megnevezéssel ami tükrözi mi található benne, gondolok itt arra hogy pl “css”, vagy “linkek kódja”. De ha megnyitjátok és azzal kezdődik hogy “<style type=”text/css”>”, akkor abban a fájlban css kód található.

Lesz olyan design-csomag ahova írtam külön fájlba infokat, mit hogyan hova kell tenni, ez főleg a régebben készítettem gportalos designokra jellemző, utóbbi időben ezzel már nem nagyon foglalkozom, csak beillesztek minden kódot egy-egy szöveges fájlba és csókolom, ezért gondoltam hogy írok egy összefoglalót, ha valaki mégis elakadna.

1.lépés (Css kód beillesztés)

Csináljatok módulkezelőben egy egyszerű modult, amit jobbra vagy balra helyeztek. Nyissátok meg szerkesztőben (kis ceruza ikon), vegyétek ki a pipát a “Modulfejléc megjelenítve” és “Modulkeret és -háttér megjelenítve” mellől. Váltsatok át Forráskód nézetre, amit többféleképpen is megtehettek, vagy felül rákattintotok a Forráskód nevű gombra, vagy felül a Szövegszerkesztő melletti legördülő menüben kiválasztjátok a a “htmlarea” vagy “kódnézet” . Ezután másoljátok be ide a kódot, az egészet, nehogy lemaradjon a végéről a “</style>” , mert akkor bekavarodik az egész.

Van, hogy több css kódot tartalmazó fájl is van, (általában kettő), ez azért van mert az oldal stílusát én személy szerint szeretem különválasztani a linkek stílusától, átláthatóbb lesz az egész, ha később bele akarunk nyúlni. Ugyanígy kell a többinél is eljárni, új egyszerű modul létrehozása, majd kódnézetben beilleszteni a kód egészét amit a szöveges fájlban találtok.

2. lépés (Linkek beillesztése)

Találtok olyan fájlt mint pl “fejlécen lévő linkek”, ebben nem css kód van, ebben a linkek kódja van, div-es elhelyezéssel együtt, nem különbözik az eljárás a css beillesztésétől, egyszerű modul készítése modulkezelőben, majd modulfejléc/háttér kivétel, majd kódnézetben kód teljes egésze beillesztése. Ne maradjon le a kódokból akár egy kacsacsőr, vagy pontosvessző sem! 🙂 Töltöttem már órákat azzal, hogy kerestem a hibát a kódomban hogy miért nem működik, és kiderült hogy egy nyavalyás “;” jelet elfelejtettem tenni valahova.